1. Wat kost het meedoen?

Niks. Wel ga je een commitment-overeenkomst aan

 1. Hoeveel tijd ben ik kwijt?

Gemiddeld 16 weken. Kan zijn dat door de vakantie het langer duurt. Ook corona wil nog wel eens zorgen dat het langer gaat duren

 1. Wat moet ik doen om mee te kunnen doen?

Je aanmelden info@fondsvoorbeginnendebands.nl

 1. Moet ik zelf een instrument meenemen?

Graag. Bij MON staan wel drumstellen en versterkers. Je kunt bij MON ook een gitaar of  basgitaar of toetsen huren. Beter is het als je eigen gear hebt om dit mee te nemen.

 1. Wat als het niet lukt?

Je bent een beginnende band. Er is altijd wel een hobbel op de weg naar roem en rijkdom en glorie. Uiteindelijk lukt het altijd, maar verwacht niet een setlist van 15 nummers ofzo te hebben na 10x oefenen. 20 minuten spelen zou al super zijn. Dat zijn 4 of 5 nummers.

 1. Waar kan ik oefenen?

Je kunt 10x gratis oefenen bij Muziek Organisatie Noord. Het staat jullie vrij om ergens anders te oefenen na deze 10x, maar dan zul je daar voor moeten betalen bij het andere oefencentrum: daar hebben we geen afspraken mee gemaakt.

 1. Waar krijg ik dan les?

Je krijgt een bandcoach die een uur bij de oefensessie aanwezig is en jullie tips en tricks geeft. De bandcoach is ook muziekdocent en kan jullie helpen om de nummers goed te leren spelen.

 1. Bij welke studio worden de opnames gemaakt?

Bij Firecrate Recording Studios in het gebouw van Muziek Organisatie Noord

 1. Wanneer worden de foto’s gemaakt en wie is de fotograaf?

Als jullie klaar zijn met oefenen en de studio-opname is gemaakt. Daarna wordt er een afspraak met de fotograaf gemaakt. De fotograaf is mevrouw Annette Schmidt.  

 1. Waar worden de foto’s gemaakt?

In overleg met de fotograaf. Dat kan overal zijn, waar het mag.

 1. Hoe werkt dat met een ‘Try-Out’?

De Try-Out is op het podium van Muziek Organisatie Noord. Alle spullen staan dan voor jullie klaar. Er is een geluidsman aanwezig die jullie helpt. Jullie doen de Try-Out voor eigen publiek: we verwachten dan ook dat jullie dit bekend gaan maken bij familie en vrienden. Natuurlijk wordt er entree geheven. Dit geld gaat weer terug naar het FBB.

 1. Waarom doet het FBB dit voor ons? 

Het FBB doet dit voor jullie omdat het FBB ervan overtuigd is dat muziek maken met anderen het leukste is wat er is! Het is cool, leerzaam en ook nog eens gezond. Je kunt je emotie erin kwijt en je leert samenwerken, leiding geven, leiding aannemen. Je stelt samen een doel (nummers spelen en optreden). Allemaal dingen waar je profijt van hebt in het ‘normale’ leven. 

Wat ook heel belangrijk is dat de muziekbeleving verandert door Internet. Het FBB biedt een manier om uit je tablet of PC te komen en om anderen te ontmoeten.

Daarom dus.